Matična mliječ

Matična mliječ

Matična mliječ

Šta je matična mliječ i koja su njena ljekovita svojstva?

Matična mliječ predstavlja jedno od prirodnih bogatstava koje proizvode pčele, kao i propolis i med. Ona je odlična hrana za pčele, služi kako bi ih zaštitila (kao i ličinke) te im davala dovoljno energije.

Ona se koristi se od davnina za promosivanje dugog života. Ona stimulira libido i vraća vitalnost. Vrlo je učinkovita u borbi protiv široke palete vanjskih napada i utjecaja štiteći tako imunitet, stanice i kožu, dok u isto vrijeme pomaže u obnavljanju energije. Jedina značajna kontraindikacija matične mliječi jest alergija na pčelinje proizvode.

Matična mliječ je gusta, neprozirna masa, blijedožućkaste boje i karakteristične arome. 

Porijeklo matične mliječi

Matična mliječ uglavnom se koristi u tradicionalnoj kineskoj medicini za promovisanje dugog života, kako bi se spriječilo prerano starenje stanica i potaknula seksualna snaga. Zbog svoje visoke cijene, bila je rezervirana za plemiće kineskog carstva.

Svoju je reputaciju stekla kao jedan od najčešće istraživanih dodataka prehrani na tržištu, ali to je prije svega proizvod s vrlo bogatim sastavom. Iznimni sastojci matičnu mliječ čine antioksidansom i proizvodom s anti-aging svojstvima.

Sastav matične mliječi

Matična mliječ je super hrana koja je izuzetno bogata hranjivim tvarima; sadrži proteine, šećer, visoku količinu vitamina. Također je jedan od najboljih prirodnih izvora vitamina B5, kao i aminokiselina, minerala (kalcij, željezo, bakar, magnezij, fosfor, kalij, silicij, sumpor, natrij…), esencijalnih masnih kiselina, ugljikohidrata, elemenata u tragovima i prirodnih antibakterijskih i antibiotskih komponenata.

Matična mliječ sadrži vitamine A, B, C, D, i E. Matična mliječ je jedini prirodni izvor koji sadrži acetilkolin u čistom obliku. Acetilkolin je neurotransmiter koji omogućuje prijenos impulsa između živčanih stanica u organizmu. 

Uticaj matične mliječi na čovjeka

Matična mliječ je krajnji dodatak prehrani, zajedno s ginsengom i macom, za obnavljanje snage i energije, pritom također poboljšavajući koncentraciju i balansirajući živčani sustav.

Često se koristi u kombinaciji s ginsengom kako bi se pomoglo tijelu u oporavku, a pritom pomaže u nedostatku energije ili osobama koje mnogo rade. Dakle, matična mliječ obnavlja snagu i vitalnost, a štiti tijelo od raznih vanjskih napada, bakterija i virusa, te je također posebno učinkovita u borbi protiv gripe, kada se konzumira u kombinaciji s propolisom.

  • stimuliše odbrambeni sistem organizma
  • jača imunitet organizma
  • povećava energiju, izdržljivost i fizičku snagu
  • stimuliše mentalne funkcija i jača memoriju
  • otklanja nervozu i uznemirenosti
  • stimuliše tjelesni rast i razvoj
  • uspostavlja hormonalnu ravnotežu
  • reguliše krvni pritisak
  • smanjuje nivo lipida i holesterola u krvi
  • liječi neplodnost kod muškaraca i žena

Nuspojave i kontraindikacije matične mliječi

Matičnu mliječ ne smiju koristiti osobe alergične na pčelinje proizvode (poput meda i propolisa). Alergijske reakcije manifestiraju se gušenjem i ekcemima. Preporučuje se (kao preventivna mjera) uzimanje malih doza kako bi se detektirala bilo kakva moguća alergija, a zatim da se postupno povećava doziranje tijekom trajanja liječenja.

Za one koji nisu alergični, u okviru preporučenih doza, pa čak i više, nema nuspojava, štoviše- to je vrlo siguran proizvod. Matična mliječ može se konzumirati od šeste godine nadalje.

Leave a Comment

Za narudžbe preko 80KM i više poklanjamo Deblokator sinusa u vrijednosti 18,90KM

NARUČITE proizvode kataloške vrijednosti 80,00Km i više i poklanjamo vam deblokator sinusa BESPLATNO

AKCIJA traje do 31.07.2024

Deblokator sinusa