Slatki pelin uništava gljivice i bakterije

Slatki pelin uništava gljivice i bakterije

Slatki pelin uništava gljivice i bakterije

Slatki pelin (Artemisia annua) je biljka iz porodice Asteracea koja se upotrebljavala u kineskoj medicini već prije 2000 godina za snižavanje povišene tjelesne temperature, kod groznice i liječenje malarije, dok novija istraživanja pokazuju izvrsne rezultate i učinkovitost kod najtežih oblika karcinoma.

Slatki pelin je biljka vrlo karakterističnog izgleda – ima lišće koje izgledom podsjeća na paprat dok miris biljke podsjeća na kamfor. Može narasti čak i do 2 m visine te je rasprostranjena najviše u sjevernoj Aziji i Indoneziji, a zbog svoje učinkovitosti se uzgaja širom svijeta.

Vrlo je važno naglasiti razliku između gorkog i slatkog pelina jer za razliku od slatkog pelina, gorki pelin (Artemisia absinthium) se tradicionalno koristi kod probavnih smetnji, dodaje se u alkoholna pića (apsint, pelinkovac), koristi se kao eterično ulje te kao insekticid i ne pokazuje antikancerogena svojstva.

Slatki pelin

Glavna aktivna komponenta slatkog pelina je artemisinin koji efektivno čisti organizam od kancerogenih stanica selektivno ih uništavajući. Treba naglasiti da artemisinin ima antibakterijsko, antigljivično i antivirusno djelovanje i da uništava širok spektar parazita koji žive u organizmu pa se ujedno može koristiti i preventivno. Paraziti su među glavnim uzročnicima mnogih bolesti, a slatki pelin je jedna od rijetkih biljaka koja ne samo da uništava odrasle parazite nego i njihova jajašca.

Artemisinin se u najnovijim znanstvenim istraživanjima pokazao iznimno djelotvoran kod širokog spektra karcinoma, posebno kod onih najagresivnijih (leukemije, raka crijeva, pluća, dojke, jajnika, mozga i prostate). Dokazano je da stanice karcinoma nakupljaju povećanu količinu željeza. Artemisinin povećava svoje djelovanje u dodiru s povećanim dozama željeza kod tih stanica stvara reakciju, odnosno oslobađa slobodne radikale (negativno naelektrizirane čestice kisika koje uništavaju kancerogenu stanicu), gdje se u kratkom roku uništavaju zloćudne stanice, dok zdrave ostaju netaknute. Ako se slatki pelin koristi sam, uzrokuje 28% smanjenje stanica raka grudi, ali u kombinaciji sa željezom, slatki pelin uspio je “izbrisati” rak gotovo u potpunosti.

Otkriveno je također da djelovanje artemisinina u kombinaciji sa sumpornim spojevima (DMSO, MSM) omogućava otvaranje membrana kancerogenih stanica te šireći ih omogućava absorpciju minerala, vitamina, proteina, kisika i artemisinina koji uništava takve stanice.

Stanice raka u sebi ujedno imaju i velik broj bakterija koje oslobađaju veliku količinu toksina. Artemisinin uništava ove bakterije i pomaže imunološkom sustavu i organizmu da se izbore za zdravlje bolesnika oboljelih od karcinoma. Artemisinin je jako učinkovit i kod malarije jer parazit malarije ne može živjeti u njegovoj prisutnosti. Parazit malarije ima veliku koncentraciju željeza i prilikom kontakta s artemisininom on izumire te se organizam čisti od njegovog prisustva, a ujedno se i spriječava daljnje razmnožavanje ovog parazita.

Premda nedavnim istraživanjima koja su objavljena u stručnom časopisu “Life Science”, artemisinin može ubiti 98% stanica raka dojke za manje od 16 sati. Štoviše, na normalne i zdrave stanice nije gotovo uopće bilo utjecaja u ovom istraživanju što je, za razliku od kemoterapije, revolucionarno jer kemoterapija osim što ubija kancerogene stanice, ona ubija i zdravo tkivo i tako ozbiljno narušava ljudski organizam.


Izdvojeni proizvodi

Izvor: http://nihon.hr/

Leave a Comment

MSM Kapsule + GRATIS Eliminator bolova

NARUČITE 1 pakovanja Dr Gabriels MSM kapsula i na poklon dobivate Eliminator bolova BESPLATNO

AKCIJA traje do 19.04.2024

25,00KM